Nazovite: 095/3841 008 | 01/4616 678
Toggle Bar

POŠTOVANI, kako bismo Vam dali najbolju moguću kreditnu ponudu potrebni su nam određeni podaci. Popunjavanjem obrasca dobit ćemo kvalitetnu sliku o vašoj financijskoj situaciji pomoću koje ćemo vam pružiti kvalitetne informacije, savjete i pomoć. Iznimno je važno da podaci koje nam dajete budu što jednostavnije moguće točniji i potpuniji.

Mi smo tu za vas i što više podataka nam stavite na raspolaganje bolje ćemo vam pomoći. Ako smatrate da je vaša situacija komplicirana ili jednostavno želite direktnu komunikaciju, molimo vas da nas nazovete ili posjetite naš ured u Zagrebu - Ulica kralja Zvonimira 2.

Sva polja označena sa * obavezno popuniti!

rizici i uvjeti
POSREDOVANJE

POSREDOVANJE U STAMBENOM POTROŠAČKOM KREDITIRANJU

Društvo Eurokorekt grupa ovlašteno je od strane Ministarstva financija za potrošačko kreditiranje, kao i od strane Hrvatske narodne banke za stambeno potrošačko kreditiranje sukladno Zakonu o stambenom potrošačkom kreditiranju (ZSPK).


Postupak posredovanja u stambenom potrošačkom kreditiranju provodi se skukladno ZSPK-u

Informacije sukladno ZSPK

  • Kreditni posrednik nije vezan za jednu, nego više kreditnih institucija i to: Privredna banka Zagreb d.d. i OTP banka Hrbatska.
  • Kreditni posrednik ne pruža savjetodavne usluge u smislu ZSPK
  • Kreditni posrednik NE naplaćuje naknadu za kreditno posredovanje u stambenom potrošačkom kreditiranju. (Naknada za uslugu kreditnog posredovanja iznosi 0,00 kuna uvećano za PDV.)
  • Potrošač može podnijeti pisani prigovor osobno na adresu Kreditnog posrednika ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., te putem pošte na adresu: kralja Zvonimira 2 , 10000 Zagreb kao kreditnog posrednika ili slanjem e-maila na adresu poslovnih banaka.

Ako potrošač nije zadovoljan odgovorom kreditnog posrednika i/ili poslovne banke na njegov uloženi prigovor, može osim nadzornom tijelu, podnijeti pritužbu ili prijedlog za mirenje Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori ili bilo kojem centru za mirenje u Republici Hrvatskoj odnosno pokrenuti postupak alternativnog rješavanja domaćih i prekograničnih potrošačkih sporova u skladu sa zakonom kojim se uređuje alternativno rješavanje potrošačkih sporova pri nadležnom tijelu za alternativno rješavanje potrošačkih sporova – Centar za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Rooseveltov trg 2, Zagreb, e-mail: mirenje@hgk, mrežna adresa: http://www.hgk.hr/centar-za-mirenje/o-cetru-za-mirenje

  • Klijent je dužan od kreditnog posrednika dobiti Opće informacije o ugovoru o stambenom potrošačkom kreditu, kao i Personalizirane informacije (ESIS obrazac) potrebne za usporedbu ugovora o stambenim potrošačkim kreditima dostupnim na tržištu.

Zaštita potrošača
Klijent može zatražiti besplatni savjet u Savjetovalištima za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj. Popis Savjetovališta je dostupan je na internet stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH.

Komplet usluga savjetovanja/posredovanja koje pružamo klijentima, a koje nas ujedno i razlikuju od konkurencije

•    besplatno savjetovanje i planiranje osobnih financija
•    pronalazak odgovarajućeg kredita iz široke ponude
•    izračun i provjera kreditne sposobnosti u koordinaciji sa predloženom bankom
•    ispunjavanje i prikupljanje dokumentacije i niza potvrda za podnošenje zahtjeva za kredit
•    kompletiranje, provjera i odnošenje zahtjeva za kredit u banku, koordinacija s bankom, izvještavanje klijenta o statusu predmeta
•    racionalizacija i konsolidiranje svih kreditnih obveza
•    priprema dokumentacije i savjetovanje pri kupnji i adaptaciji nekretnina
•    pomoć neurednim klijentima - reprogrami i zatvaranje prethodnih kredita, ovrha, dugova i blokada
•    postprodajni procesi: informiranje o uslugama banke; pomoć pri naplati; savjetovanje o pravima i obvezama prema banci
•    poslovi zastupanja pri ugovaranju osiguranja potrebnog za kredit (police se odrađuju u kompletu uz zahtjev za kredit)
•    odabir najpovoljnijeg osiguranja

UVIJETI I RIZICI KOD UZIMANJA KREDITA

Rizici koji mogu nastupiti kod osoba tj. dužnika koji podižu kredit kod banke mogu se podijeliti na objektivne koji nastaju kao posljedica promjena na tržištu i subjektivne koji nastaju kao posljedica promjena financijske situacije kod zajmoprimca.

Pod objektivnim rizicima kod uzimanja kredita smatraju se prije svega kamatni rizik koji postoji kod kredita s promjenljivom kamatnom stopom i valutni rizik koji postoji ukoliko se kredit podiže u valuti koja je različita od valute u kojoj se prima dohodak, odnosno neka druga vrsta prihoda.

Tako slabljenje kune u odnosu na euro može dovesti do otežanog vraćanja kredita ukoliko je kredit plasiran sa euro valutnom klauzulom, a plaća se prima u kunama. Uvijek treba uzeti u obzir i kamatni rizik jer ako se kredit uzima na dugačak rok kamatna stopa koja izgleda povoljno može se promijeniti u vrlo nepovoljan kredit.

Uvijek preporučamo da se kredit uzima uz fiksnu kamatnu stopu ukoliko je to moguće.

Druga vrsta rizika nastaje uslijed promjene životnih okolnosti, kao što su gubitak posla ili bolest oslijed kojih osoba koja je podigla kredit može doći u neugodne situacije posebno ukoliko su nekretnine u kojima živi instrument osiguranja vraćanja kredita.

U našem radu nastojimmo klijente kvaliteno savjetovati i trudimo se ponuditi kreditna rješenja gdje su rizici za dužnika svedeni na najnižu moguću razinu. Uvijek se trudimo ishoditi kredite u kunama bez valutne klauzule i uz fiksnu kamatnu stopu.

 

 

 

bottom-logo.png
OIB: 32197432703
Račun br. 3524020061100665091
Temeljni kapital od 20 000 kn uplaćen u cijelosti. Tvrtka upisana u registar trgovačkog suda u Zagrebu pod br. Tt-13|20683-2

LICENCA

© Copyright 2018 EUROKOREKT GRUPA D.O.O.- powerd by: RD-TigarHost - Sva prava pridržana.